Scurt istoric Scholl

"Am dedicat viaţa mea imbunatatirii sănătăţii, confortului şi bunăstarii oamenilor prin picioarele lor."
Dr. William M. Scholl

In anul 1899 William M. Scholl, la numai 17 ani, incepea sa puna bazele afacerii care astazi, la mai bine de 100 de ani de la infiintarea sa, se identifica, in peste 70 de tari din intreaga lume, cu sanatatea si confortul picioarelor, in relatie cu intreg corpul.
In timpul studiilor la Centrul medical din Illinois, el a acordat o atentie speciala anatomiei picioarelor si a realizat ca principalele cauze ale durerii sunt starea boltei plantare si a celei transverse cauzata de caderi, bataturi, piele ingrosata, socuri din calcaie, unghii incarnate.
In anul 1904, după absolvirea facultatii de medicina, William Scholl a părăsit magazinul de pantofi unde a lucrat pe durata studentiei şi a început propria sa afacere, producând talonete “Footeaser”. Astfel s-a nascut The Scholl Manufacturing Co.
În 1912, William M. Scholl a fondat Colegiul din Illinois de Pedichiura şi Ortopedie, care a devenit cea mai mare instituţie din domeniu în Statele Unite ale Americii. Extinderea în Europa a început în 1912, în Germania, Belgia, Italia şi Estul Europei.
Succesul afacerii a fost dat de  „Magazinele pentru  confortul picioarelor”, ce puteau  fi găsite în fiecare oraş mare din Anglia şi în capitalele ţărilor Europene. Dezvoltarea între cele două războaie  mondiale a dus la extinderea pieţei.
Ca urmare a acestei situatii, William Scholl a construit o noua fabrica in Germania de Vest, infiinţat scoala  de pedichiură din Frankfurt si a deschis propria fabrică de pantofi în Jefferson.

În 1968 compania a ajuns la un ritm anual de 4.000.000 perechi, iar la sfârşitul anilor 1980, producţia a crescut la 6.000.000 perechi anual, fiind extinsă si în Austria.
La mijlocul anilor 1970 compania Scholl a dobândit o puternică poziţie pe piaţa produselor de îngrijire a sănătăţii picioarelor.
În 1977 William decide fuziunea cu Schering-Plough, un leader pe piaţa farmaceutică internaţională.
Datorita extinderii timpurii amarcii, activitatilor comerciale in 50 de tari inca dinaintea celui de-al doilea razboi mondial, Scholl este unic in felul sau si nu are un competitor important.
Spiritul si mostenirea Dr. Scholl se regasesc astazi in gama larga de produse Footware si Footcare, bazate pe principii si tehnologii unice de sanatate si confort a picioarelor.


Produse Noi

No new products at this time


Adresa SCHOLL Bucuresti